FLT gjør etter og videreutdanning til realitet
Etter og videreutdanning er med i alle partiprogrammene. Uten visjoner, engasjement og virkemidler. FLT gjør noe med dette ved å tilby skreddersydde utdanningsløp til medlemmene. I sin kronikk i Ukesavisen Ledelse, skriver Jonny Simmenes om hvordan etter og videreutdanning går fra «Floskel til realitet».
-Etter og videreutdanning er krevende først og fremst for den arbeidstakeren som satser. Vi deler gjerne kunnskap og erfaringer med andre fra våre nesten 30 års systematisk satsning på etter og videreutdanning. Så får både vi og norsk fagbevegelse ellers leve med at bildene fra jubileene etter lang og tro tjeneste i en bedrift tilhører fortiden, skriver forbundslederen og fremhever etter og videreutdanningen FLT tilbyr til medlemmene.
-Etter og videreutdanning har alltid vært viktig for FLT. Det vil det også være under LO-kongressen 2017, sier Simmenes.
Fakta
FLT bruker omtrent like mye penger årlig på dette (20 millioner) som hele LO med over 900.000 medlemmer. FLT sin utdanningsordning er mulig fordi forbundets medlemmer har prioritert utdanning gjennom tariffoppgjørene. I tariffavtalen med NHO settes det av et beløp, som for tiden er 1 krone og 10 øre pr. time til ordningen som FLT så bruker målrettet til formålet. I et trepartssamarbeid mellom arbeidstaker og arbeidsgiverorganisasjonene og staten kunne man gjort etter- og videreutdanning til en realitet, mener FLT. Les mer om FLTs etter-og videreutdanning her.