Vil samarbeide for å redusere risikoen for yrkesrelatert kreft

-Vi vil ha mer tiltak for å redusere risikoen for yrkesrelatert kreft i industrien på land og sokkel, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Forbundet Styrke.

Bakkerud deltok nylig i en panelsamtale om kreftrisiko i oljesektoren på energimessen ONS. Der tok hun til orde for at Forbundet Styrke vil engasjere seg mer i spørsmål om yrkesrelatert kreft.

På et møte i forbundets HMS-utvalg tirsdag i Oslo var Ingvild Berg og Jo Stenhjem fra henholdsvis Kreftforeningen og Kreftregisteret invitert for å orientere om deres arbeid for å forebygge yrkesrelatert kreft.

De viste til at alt for mange arbeidstakere, både på land og sokkel, utsettes for økt kreftrisiko. -Hele 1100 personer får påvist yrkesrelatert kreft i Norge hvert år. Vi ønsker mer samarbeid med partene i arbeidslivet for å sette økt fokus på forebygging, sier Berg.

Saken skapte høyt engasjement fra deltakerne i HMS-utvalget og Bakkerud oppsummerer med at forbundet vil jobbe mer for å redusere kreftrisikoen i industrien.

-Vi er opptatt av å forebygge risikoen for å få yrkesrelatert kreft. Og vi ønsker å samarbeide med både Kreftforeningen og Kreftregisteret. De ønsker blant annet å komme i kontakt med våre medlemmer som jobber i industrien. Det kan vi bistå med. Samtidig ser vi at det i dag bevilges for lite midler til forebyggende forskning, for å unngå at flere blir syke. Det må styrkes, sier hun.