Ungdomspolitikere på opplæringstur i industrien i Rogaland

Ungdomspolitikerne fikk anledning til å se det nye pilotanlegget for aluminium til Hydro på Karmøy.
Ungdomspolitikerne fikk anledning til å se det nye pilotanlegget for aluminium til Hydro på Karmøy.

onsdag 25. mai 2016

Ungdomsutvalget i Industri Energi har tatt med ungdomspolitikere fra hele Norge for å presentere viktige deler av industrien i Rogaland.

 

Industriturneen startet i Stavanger mandag 23.mai, og ble avsluttet i Haugesund onsdag 25.mai.

-Vi kan godt kalle det en opplæringstur. Mange av ungdomspolitikerne blir imponert over størrelsen og den fremragende teknologien i mange av bedriftene, sier leder Maren Marie Wilhelmsen i ungdomsutvalget i Industri Energi.

Industri er viktig

Hun er spesielt godt fornøyd med at ungdomspolitikere fra samtlige partier var representert på industriturneen. I alt 19 politikere var med hele veien.

Ja, det er viktig å ha med hele bredden av norske ungdomspolitikere. Det er stor sannsynlighet for at flere av dem vil komme på Stortinget og i andre fremtredende posisjoner i samfunnet, hvor næringspolitikken blir bestemt og utøvd i fremtiden. Da er det viktig at de forstår hvor viktig industrien er, og får oppleve den fra innsiden, slik som på denne turen, sier hun.

Mange ulike bransjer

-Hva har gjort størst inntrykk på politikerne?

-Det var nok en mektig opplevelse å komme til Aibel, som er en av hovedleverandørene til Johan Sverdrup-feltet. Det har vært en variert miks av bedrifter fra fiskeforprodusenten Biomar til pilotanlegget for produksjon av aluminium på Hydry Karmøy, sier Maren Marie Wilhelmsen.

Følgende bedrifter har fått besøk av ungdomspolitikerne sammen med Ungdomsutvalget i Industri Energi: IRIS, ROV Oceaneering, Aibel, Statoil Kårstø, Hydro Karmøy og Biomar.