Startskudd for årets tariffoppgjør

25 tillitsvalgte er samlet til tariffkonferanse i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen
25 tillitsvalgte er samlet til tariffkonferanse i Stavanger. Foto: Atle Espen Helgesen

onsdag 6. april 2016

Industri Energi arrangerer onsdag den første tariffkonferansen i forbindelse med årets tariffoppgjør. – Frontfagets ramme tilsier 10-15.000 kroner i tillegg på offshoreavtalene våre, sier forbundsleder Leif Sande.

Drøyt 25 tillitsvalgte fra operatør-, forpleinings- og borebedrifter er onsdag ettermiddag samlet i forbundets lokaler i Stavanger til tariffkonferanse for å diskutere hvilke krav som skal stilles i tarifforhandlingene med Norsk olje og gass 2-4. mai.

Frontfagets ramme

Forbundsleder Leif Sande gikk gjennom bakgrunnen for oppgjøret og understrekte at det i år er et forbundsvist oppgjør og at Fellesforbundet har lagt rammen gjennom frontfagsoppgjøret.

-Frontfagets ramme på 2,4 prosent tilsier 10-15.000 kroner i generelt tillegg på offshoreavtalene våre hvor vi forhandler alt sentralt, sier Sande.

Så startet debatten om hvilke krav som skal overleveres til arbeidsgiverne ved forhandlingsstart i begynnelsen av mai.

Introduksjonskurs

I forkant av tariffkonferansen arrangerte forbundet for første gang introduksjonskurs om tariffoppgjøret for nye deltakere som skal være med i forhandlingene.

-Det gjør vi for å sette forhandlingsutvalget i best mulig stand til å være operativt og strategisk i stand til å få mest mulig ut av forhandlingene. Det ville vært en svakhet hvis folk som deltar i forhandlingene er utrygge. Nå styrker vi vår posisjon i forhold til arbeidsgiverne, sier forbundssekretær Christopher Birknes.