Fora Form viser muskler – skal møblere Oslo lufthavn

Fora Forms skal levere møbler til 1700 sitteplasser på Oslo lufthavn. Foto: Fora Form
Fora Forms skal levere møbler til 1700 sitteplasser på Oslo lufthavn. Foto: Fora Form

tirsdag 29. september 2015

Den nye terminalen, pir Nord på Oslo lufthavn, får møbler fra Fora Form i Ørsta. -Dette er kjempepositivt for oss. Det er en stor ordre som vil bidra til å sikre arbeidsplassene våre, sier hovedtillitsvalgt Runa Busch.

Møbelbransjen

Møbelbransjen har vært gjennom tøffe tider, og merker en stadig hardere konkurranse fra utenlandske møbelprodusenter. Fabrikken på Ørsta har 23 arbeidere i produksjonen pluss en lærling.

-Vi har vært gjennom nedbemanning og permitteringer. Vi har for øyeblikket fire av arbeidsstokken ut i permittering, og vi håper at vi så snart som mulig er fulltallige igjen. Tradisjonelt sliter bransjen fra sommeren til litt ut på høsten, men det tar seg opp fra oktober og ut året.

Fora Form har funnet en viktig nisje og bitt seg fast som leverandør til flyplasser.

-Vi har så langt levert møbler til de fleste flyplasser i Norge, sier hun.

-Møblene er en redesign av terminalmøblene som vi leverte til åpningen i 1997 – en avtale vi har hatt stor glede av helt frem til i dag. Vi håper og tror at den nye rammeavtalen vil gi oss positive ringvirkninger i lang tid fremover, sier Runa Busch.

Stolt

Ventemøbelet Transit 24 er utviklet av Torsteinsen Design AS og Dysthe Design AS. To velrenommerte norske designbyråer.

-Fora Form er meget glad for at det ble valgt en norsk produsent til å møblere utvidelsen av Oslo Lufthavn. Med erfaringer fra leveransen i -97 har vi store forventninger til videre leveranser av det nye ventemøbelet i inn- og utland, sier salgssjef i Fora Form, Frode Sporsheim.