Ny utgave av Oljearbeideren er ute nå

Ny utgave av Oljearbeideren er ute nå (01-22). Tillitsvalgte oppfordres å ta utskrift og henge Oljearbeideren på oppslagstavler.

I denne utgaven kan du lese at Industri Energis fagansvarlige advokat, Karianne Rettedal, slår fast at en bedrift i utgangspunktet ikke kan pålegge de ansatte plikt til å vaksinere seg eller innhente opplysninger om vaksinsasjonsstatus, uten at det foreligger saklig grunnlag.

Du kan også lese:

*Myndighetenes vurdering er at det ikke er medisinsk grunnlag for å nekte uvaksinerte å reise offshore. -Vi er fornøyd med at myndighetene nå har konkludert og tydeliggjort dette, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.

*Verneombudene spiller en helt avgjørende rolle i sikkerhetsarbeidet. Det er derfor nødvendig å sette av tid til at verneombud får gjort arbeidet sitt på en ordentlig måte.

*Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understreker at vi må lete mer for å kunne videreutvikle sokkelen. -Det er nødvendig for økt verdiskaping og opprettholde arbeidsplasser, sier han.

*Industri Energis skiftutvalg skal bygge opp en database som et verktøy for tillitsvalgte i land- og offshoreindustrien ved valg av arbeidstidsordninger.

Trykt versjon kan bestilles gratis i nettbutikken eller lastes ned her. På grunn av smitteverntiltak offshore og ved kontorene, blir ikke Oljearbeideren sendt ut til klubbene som normalt.

Tillitsvalgte oppfordres å ta utskrift og henge Oljearbeideren på oppslagstavler.