Derfor er FLT størst på etter- og videreutdanning
FLT s satsning på etter- og videreutdanning vekker oppsikt; også slik at Frifagbevegelse slår stort opp om at her er FLT det dominerende forbundet i LO-familien.
En må systematisere utdanningstilbudet
-Nina Henriksen som er daglig leder av studieselskapet vårt Addisco slår fast at jobben handler om å systematisere tilbudet til medlemmene. Og det er derfor FLT har lykkes med arbeidsintegrerende og kompetansegivende opplæring for medlemmene og dermed også for omstillingen av norsk næringsliv.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer på FLT-seminar
– FLT skal ha et ettermiddagsseminar om etter- og videreutdanning i Oslo 15. november, sier Nina Henriksen. Forbundsleder Jonny Simmenes håper nå at flere får øynene opp for etter- og videreutdanning generelt og FLTs ordning spesielt. – Jeg er glad for at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer på seminaret vårt fordi vi har mye erfaring på dette området som også kan komme andre til gode, sier Simmenes.
FLT bruker nesten like mye på utdanning som LO
Hvert år bruker vi i FLT cirka 20 millioner kroner til etter- og videreutdanning. Det er nesten like mye som LO bruker gjennom sitt utdanningsfond, skriver Frifagbevegelse. Hvert år håndterer vi rundt 600 studenter. Våren 2017 er det til sammen åtte ulike kurs å velge mellom blant annet disse: Teknologiledelse, prosjektledelse, kvalitetsledelse, HMS-kurs og ingeniørverktøy. Addisco har også åpnet for at andre forbund skal kunne kjøpe plasser. Handel og kontor kjøper 18 plasser på fire forskjellige kurs.