Enighet i mekling, ingen helikopterstreik

Forbundet Styrke er kommet til enighet med NHO Luftfart om trafikkavtalen. Det blir derfor ikke streik i offshore helikopterbransjen. –Vi er fornøyd med å sikre overenskomsten mot lønnsdumping, sier fungerende forhandlingsleder Jørn Erik Bøe i Forbundet Styrke.

Forbundet Styrke (tidligere Industri Energi og FLT) har vært i mekling med NHO Luftfart siden mandag formiddag. Klokken 0130 natt til torsdag ble det oppnådd enighet.

Partene er enige om å regulere lønnsmatrisen i overenskomsten i tråd med fronfagsrammen, og sikrer med det offshore helikopterbransjen mot lønnsdumping fra nye aktører.

Nivået i matrisens satser skal gjenspeile det reelle lønnsnivået for denne kategorien av sammenliknbare stillinger i luftfart-/helikopterbransjen.

Satsene i lønnsmatrisen reguleres i år med 5,2 prosent. Mens lokale forhandlinger i bedriftene skal gjennomføres på grunnlag av de fire kriterier som beskrevet i overenskomsten, minimum 7 kroner i timen, gjeldende fra 1. april.

Forbundet Styrke har også fått på plass en bedre ordning for skiftarbeidere som arbeider på høytidsdager. Og sikret at redningsmenn med lik tjeneste i den enkelte bedrift skal likebehandles, uavhengig av organisasjonstilknytning.

Trafikkavtalen gjelder for Styrke sine 90 medlemmer i offshore helikopterbransjen, gjennom selskapene CHC Helikopter Service, Bristow og HeliOne.

LO-forbundet Styrke har nær 80.000 medlemmer innen olje, gass, landindustri, ledelse og teknikk.