LO-kongressen 2017: Fullt gjennomslag for CO2-kompenasjon for landbasert industri

fredag 12. mai 2017

– Den landbaserte industrien blir enda grønnere. Sett i et globalt perspektiv er norsk industri basert på vannkraft den desiderte mest klimavennlige, og utslippene går stadig nedover, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud.

De argumentene var Kongressen helt enig i, og den vedtok full gjennomslag for 100 prosent CO2-kompensasjon til industrien fra 2020. Nytt denne gang er at ilmenitt og nikkel også skal komme inn under ordningen.

– Det er helt avgjørende for industrien at den har like konkurransevilkår med andre land, og det er gledelig at Kongressen går med å utvikle ordningen også for ilmenitt og nikkel. Det finnes knapt noen steder i verden hvor man har en industri som tar miljøet mer på alvor enn i Norge, sier hun.

LO-kongressen går også inn for:

«Å arbeide for en helhetlig satsing på fangst og lagring av karbon (CCS) i Norge, med igangsetting av flere fullskala CCS industriprosjekter innen 2020.

I et høykostnadsland som Norge er det bare de mest kunnskapsrike, produktive og bærekraftige produksjonsmiljøene som vil klare å overleve. Norge må utforme en strategi og næringspolitikk som kan gi mål og retning for utvikling av det kompetansegrunnlaget vi skal leve av i fremtiden.»