Oddvin Andreassen er ny leder i Industri Energi Archer

fredag 4. mars 2016

Etter to år som første nestleder er Oddvin Andreassen igjen valgt til leder for Industri Energi i Archer. Han erkjenner at det er tunge tider, men vet at oppgangen kommer.

Tidligere leder Bjørn Rimereit tar over vervet som 1. nestleder, uten at det er noe dramatikk i dette byttet.

Archer har blitt rammet av nedbemanning siden høsten 2014 og de ansatte har i to runder akseptert redusert stilling, som medfører lavere lønn, for at flest mulig skal beholde jobben.

– Den største faren er det jeg kaller «kollektiv depresjon». Det er stive skuldre og lut rygget og ingen tro på framtiden. Alt for mange politikere snakker om det grønne skiftet som om oljealderen er over. Vi jobber for grønne løsninger, og mine barnebarn vil ha gode jobber i oljeindustrien, påpeker Andreassen.

For halvannen år siden hadde Archer elleveborestrenger, men om kort tid vil de kun ha to boreoperasjoner gående. Selskapet driver boring på fast installasjon i Nordsjøen, i tillegg til at de har en engineeringsavdeling og en avdeling som utfører wirelinetjenester.

– Vi som har levd litt vet at det er konjunkturer, økonomien går i sykluser. Vi kommer til å reise oss, påpeker han.

Framover vil den nyvalgte lederen fokusere på å beholde flest mulig ansatte til aktiviteten igjen tar seg opp, samt å sikre at eventuelle nedbemanningsprosesser går riktig for seg.

Se hele styrets sammensetning her.