Subsea 7 bryter loven, Petroleumstilsynet har ikke reagert

Faksimile av Stavanger Aftenblad 13. mai 2016.
Faksimile av Stavanger Aftenblad 13. mai 2016.

fredag 13. mai 2016

Subsea 7 opererer med dykkerkontrakter som bryter arbeidsmiljøloven. Tre måneder etter at Industri Energi varslet Petroleumstilsynet har tilsynet ennå ikke gjennomgått saken.

Industri Energi sitt oljeserviceinspektorat gjennomførte i januar en inspeksjon på dykkerfartøyet «Seven Falcon» i Haugesund. Under inspeksjonen fikk Industri Energi tilgang på kontrakter som forbundet mener er ulovlige.

-Vi har funnet ulovlige arbeidskontrakter, der noen kontrakter er ulovlige ringevaktkontrakter som ikke oppfyller kravene i arbeidsmiljøloven. Dykking på norsk sokkel skal følge arbeidsmiljøloven, sier Ommund Stokka, områdeansvarlig i Industri Energi til Stavanger Aftenblad.

Manglende vern

Dykkere på arbeidskontrakter med Subsea 7 sitt bemanningsbyrå i Singapore har ikke vern mot diskriminering, ikke klare linjer i HMS-spørsmål og manglende rettigheter ved omsorgs- og foreldrepermisjon.

-Arbeidsmiljøloven er en lov med befestede rettigheter, ikke en godtepose der du plukker ut noen favorittbiter. Vi forventer at Subsea 7 forholder seg til hele loven, inkludert den biten som omhandler arbeidskontrakter, sier Stokka.

Han mener å ha gode bevis på at Subsea 7 bryter loven og mener Petroleumstilsynet må reagere.

Har ikke reagert

Men tre måneder etter at det ble varslet har Petroleumstilsynet ennå ikke gjennomgått saken, skriver Aftenbladet. Tilsynet kan derfor ikke si om funnene i de utenlandske arbeidskontraktene til dykkere på «Seven Falcon» bryter med den norske arbeidsmiljøloven.

Petroleumstilsynet var på forhånd orientert om at det kunne være arbeidskontrakter som ikke harmonerte med norske forhold, men valgte å ikke gjennomføre tilsyn da skipet lå til kai i Haugesund.

Arbeidstilsynet, som tar seg av tilsynsvirksomhet på land, understreker overfor Aftenbladet at det ikke skal gjøres forskjell på arbeidstakere som jobber i Norge. Og slår fast at basisrettigheter i arbeidsmiljøloven er ufravikelige, så lenge de utfører arbeid i norsk område. Jurist Bjørg Roska i Arbeidstilsynet sier de ville reagert dersom de fikk melding om et slikt brudd på loven.

 

I dette notatet kan du lese forskjellene i arbeidskontrakt for dykkere i Norge og Singapore.