Tariff 2016: Enighet om bransjeavtalen

Forhandlingsleder Leif Sande (fv) i diskusjon med Christopher Birknes og Jørn Erik Bøe under forhandlingene.
Forhandlingsleder Leif Sande (fv) i diskusjon med Christopher Birknes og Jørn Erik Bøe under forhandlingene.

tirsdag 24. mai 2016

Det er oppnådd enighet om bransjeavtalen mellom Industri Energi og Norsk olje og gass. Nå skal lokale særavtaler forhandles videre i bedriftene. – Vi er enige om at frontfagsoppgjøret legges til grunn, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass startet i Stavanger mandag 23. mai. Forbundsleder Leif Sande sa da at forbundet reagerer på at selskapene sier de ikke har råd når de forhandler med våre tillitsvalgte – og gir nulli lønnstillegg. Men i neste øyeblikk gir deflere titall-tusen kroner i bonuser.

-Det har vi nå tydelig understreket for arbeidsgiverne, sier Leif Sande.

På bransjeavtalen forhandler forbundet først sentralt med Norsk olje og gass, så forhandles det lokalt i bedriftene, før den nye avtalen eventuelt signeres.

-Bransjeavtalen er en avtale der lønnsdannelsen skjer lokalt. Vi er blitt enige om at frontfagsoppgjøret legges til grunn. Nå skal det forhandles videre lokalt og vi forutsetter at man er ferdige før fristen 1. september, Leif Sande.

Bransjeavtalen er en rammeavtale som berører om lag 3 900 Industri Energi-medlemmer.

Avtalen gjelder for landansatte i Statoil, Total E&P Norge, Norske Shell, BP Norge, ConocoPhillips, Gassco, KCA Deutag, Eni Norge, Teekay Shipping Norway, ESS Support Services, Det Norske Oljeselskap, Lundin Norway, Wintershall Norge, Inovyn, Noretyl, Norward, Technical Support, Borealis Group, Norner Innovation, BIS Production Partner, Circle K Statoil Fuel and Retail Lubricant, Sintef Petroleumsforskning og Flogas Norge.

 

Protokoll kan lastes ned her.