torsdag 26. januar 2017
Mange ledere, enten de er ferske i rollen eller ikke, synes det kan være godt med et faglig løft i form av kurs eller etterutdanning. Benytt deg av våre gode ordninger og bli tryggere i lederrollen!
Arbeidslivet er i konstant endring. Det kan være vanskelig å henge med i svingene. Kunnskap som syntes viktig i går, kan plutselig være utdatert. Derfor er det ikke rart at stadig flere velger å sette seg på skolebenken.BI har et veldig stort tilbud av utdanningsløp og kurs. Alt fra mastergrader til kurs som går over noen få dager, og ikke minst nettstudier. Og for mange er det betryggende å vite at BI har et skreddersydd opplegg for «voksenstudenter», altså folk som har vært i arbeidslivet en stund.
Derfor har vi inngått et samarbeid med skolen og jobbet fram gode tilbud for våre medlemmer:
- Vi tilbakebetaler 25 prosent av studieavgiften.
- Vi gir stipend på inntil 17.000 kroner i året (8.500 kroner per semester).
- I tillegg har vi egne kurs og konferansersom er gratis for våre medlemmer. Vi dekker også reise, opphold og tapt arbeidsfortjeneste.
Les mer om ordningen og vilkåreneher.
Karriereløft eller oppdatering
Mange ledere som tar videreutdanning ved BI, velger fra Executive-porteføljen av kurs og programmer for ledere. Flere av studiene ved BI gir studiepoeng som kvalifiserer til en grad etter endt gjennomføring, mens andre kurs har til hensikt å holde den enkelte oppdatert på sitt felt, få et karriereløft og ikke minst kunne vedlikeholde arbeidstakerens verdi i forhold til de mange endringer som pågår innenfor de fleste sektorer.
– Stadig flere har behov for en etter- og videreutdanning samt egenutvikling når de skifter jobb, for å føle seg kvalifisert til de nye oppgavene. Vi ser også at det i større grad er behov for et faglig løft for å sikre en kontinuitet i den enkeltes nåværende stilling for ikke å bli den som må ut ved en omorganisering eller nedskalering, sier prosjektleder Ellen Heggelund ved BI.
Kan tilpasses den enkelte bedrift
– Uavhengig av bedriftens behov for en faglig utvikling av ansatte, ser vi også at stadig flere tar en Executive utdannelse fordi de ønsker å holde seg oppdatert til enhver tid, legger hun til.
Et faglig løft kombinert med nye nettverk, gir den enkelte deltager mye i tillegg til selve studiet, påpeker Heggelund.
– Kursporteføljen til BI Executive er særdeles omfattende, og de fleste kurs er for det åpne markedet. Alle disse kursene og programmene kan i tillegg tilpasses den enkelte organisasjon eller bedrift ved behov. Det gir bedriften en unik mulighet for et felles faglig løft for de ansatte i tillegg til videreutvikling i trygge og konfidensielle rammer innen forskjellige prosjekter, sier hun.
Populære studier
Forbundets samarbeid med BI startet høsten 2015. Antallet medlemmer som benytter seg av ordningen, øker jevnt og trutt. Siden 2015 har tallet økt med rundt 50 prosent. Generelt er de mest populære studiene management, grunnutdanning i ledelse, bedriftsøkonomi og bachelorgrad i prestasjonsledelse, forteller avdelingsleder Torbjørn Teigland i Industri Energi.
– Vi tar etter- og videreutdanning på største alvor. Vårt mantra fra gammelt av er at folk skal kunne videreutdanne seg. Utdanning har alltid gitt grunnlag til å søke jobber og ikke stå i arbeidsledighet. Samarbeidet med BI er vår håndsutrekning for at medlemmene våre får det til økonomisk. Hadde det ikke vært for denne ordningen, ville mange latt være å ta mer utdanning. Den er også viktig fordi den setter oss på kartet i forhold til det merkantile miljøet, sier han.
Teigland ser viktigheten av at også ledere fyller på med ny utdanning.
– Ledere rekrutteres enten utenfra eller blant ansatte som stiger i gradene. De beste sjefene er de som er trygge i rollen og kan skape trygghet for andre. Derfor er det nødvendig med god og bred utdanning. Utdanningen ved BI er relevant fordi den tar ulike temaer i arbeidshverdagen til lederne på alvor.