Frokostmøte 6.12: Ungt utenforskap

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og Arbeid & Inkludering i NHO inviterer til Ung og utenfor: En generasjon på reservebenken? Det er stor mangel på arbeidskraft og mange unge utenfor arbeidslivet. Har vi råd til en generasjon på reservebenken? Vi spør politikere og fagfolk. Kom og spis frokost med oss eller følg møtet fra skjermen der du er.

Illustrasjon

Program

0800-0830 Servering
-0830-0840 Velkommen ved FLT og Arbeid & Inkludering i NHO
-0840-0855 Trender og utenforskap v/Tonje Køber, SSB
-0855-0910 Utenforskapskommisjonen v/Inge Takle Mæstad
-0910-0925 Hva er prislappen for å la være? v/Simen Markussen
-0925-09.45 Politikerdebatt finanskomiteen/v Mona Nilsen (AP), Helge Orten (H)
Ordstyrer: Frode Ersfjord, FLT

Påmelding og praktisk informasjon

Møtet er 6. desember kl. 08.30 – 10.00. Vi oppfordrer deg som ønsker å følge møtet fra salen i LO Medias studio/Møllergata 10 i Oslo til å melde deg på innen frist 2. desember. Da er du sikret plass i salen, men det er også mulig å møte opp i god tid før møtet starter. Det blir enkel servering og det er gratis adgang. Hvis du skal delta digitalt, trenger du ikke å melde deg på. Meld deg på her

Bruk QR eller lenken over for å melde deg på

Følg sending digitalt

Følg sending på Facebook

Mer om arrangementet

I statsbudsjettet kom regjeringen med en egen ungdomssatsning. Det er bra og helt nødvendig, men er denne ungdomssatsningen nok til å monne? Unge utenfor arbeidsmarkedet koster 15, 9 milliarder per ungdom som ikke kommer i jobb.

Stavanger kommune har hatt en egen kommisjon som har sett på pandemiens konsekvenser for unge. Konklusjonen er nedslående: Dagens samfunn tar ikke i bruk de unges ressurser, det blir ikke gjort nok for å inkludere de som faller utenfor og hjelpeapparatet er ikke samordnet godt nok.

Inge Takle Mæstad ledet Utenforskapskommisjonen i Stavanger. Han kommer for å dele fra prosessen og resultatene. Tonje Køber fra Statistisk sentralbyrå (SSB) for å snakke om trender i utenforskapet. Til slutt kjører vi debatt mellom politikere fra Høyre (H) og Arbeiderpartiet (AP)