fredag 6. september 2019
Styrkekonferansen er forbundets arena for å diskutere hvordan vi gjør våre tillitsvalgte og fagforeninger sterke. I år er konferansen åpen for langt flere deltagere, og er utvidet med en dag. Vi oppfordrer tillitsvalgte og medlemmer i alle våre bransjer til melde seg på konferansen, som finner sted 3.-5. desember på Clarion Energy i Stavanger.
– Vi er stolte over å presentere programmet til konferansen, og mange vil her finne interessante og viktige temaer, sier Ommund Stokka, leder for organisasjonsavdelingen i Industri Energi og Styrke-programkomiteen.
– Dette er ikke en konferanse vi har sittet på forbundskontoret å laget, men tillitsvalgte fra alle våre bransjer har jobba godt sammen for et program som favner hele forbundet.
Styrke er Industri Energi sin egen organisasjonskonferanse. Hvert år samles tillitsvalgte og medlemmer fra hele landet for å lære viktigheten av organisering og hvordan de selv kan bli flinkere til å organisere.
– Det er fagforeningens sin evne å organisere som gir oss styrke. Å samle arbeidere til kamp for felles saker som lønn, arbeidsbetingelser, arbeidstider og innflytelse i bedriftene gjøre oss sterkere enn om vi hver for oss kjempet alene, understreker Stokka.
På Styrke deler vi erfaringer om hva som virker og hva som ikke virker. Lærer nye måter å organisere medlemmer på. Hvordan vi kan rekruttere nye. Diskutere viktige tema som hvordan kan man organisere i et mer fragmentert arbeidsliv.
I tillegg til spennende program på dagen får man anledning til å møte andre tillitsvalgte fra hele landet som organiserer et bredt spekter av industrier og bedrifter. På forbundets konferanser er det ikke bare nyttige diskusjoner.
– Ofte knyttes vennskapsbånd på konferansene. Vi har til og med folk som har funnet kjærligheten på konferanser. Det er alltid trivelig når masse gode folk fra hele industrien samles, sier Stokka.
Større og sterkere Styrke
Nytt av året er at konferansen har blitt «større og sterkere», med mer enn dobling av antall konferansedeltakere til 400 og utvidelse til tre dager.
– Konferansen er viktig, og da ønsker vi at flere skal diskutere temaene som blir tatt opp. Derfor utvider vi i år konferansen betraktelig, sier Stokka.
Programmet
Konferansen er lagt opp litt som en festival, hvor det ikke bare er store «headlinere» som Jonas Gahr Støre, Torbjørn Røed Isaksen, Stein Lier Hansen, Yngve Haagensen og LO-leder Hans Christian Gabrielsen og vår egen forbundsleder Frode Alfheim, men også sesjoner med ulike tema som deltakerne kan velge mellom og på den måten lage sitt eget program.
– Like viktig som de «høye herrer» er det at mange tillitsvalgte kommer på scenen og deler sine erfaringer. De erfaringsutvekslingene, sammen med en direktelinje til beslutningstakere er ofte en knall kombinasjon, sier Stokka.
De ulike dagene har ulike tema:
- Dag 1 er tema organisasjon, og vår industri og det grønne skiftet.
- Dag 2 fokuserer vi på Industri Energi på arbeidsplassen, Industri Energi i Norge og Industri Energi i verden. Etter middag deler vi ut organisasjonsprisen.
- Dag 3 er det «kick off» for arbeidet som skal foregå frem mot Landsmøtet høsten 2020.
Styrke starter tirsdag 3. desember med innsjekk fra kl. 11.00 og lunsj fra 12.00-13.00. Konferansestart er kl. 13.00. Torsdag 5. desember avslutter vi med lunsj kl. 12.00-13.00.
Meld deg på nå
Konferansen er populær, og selv om kapasiteten er doblet kan det fort bli fullt og det er «førstemann til mølla» som gjelder. Påmeldingsfristen er 2. november, men blir det fullt før – er det fullt.
Klikk her for å melde deg på Styrke 2019
Forbundet dekker reise, overnatting og mat.
Organisasjonsprisen
Organisasjonsprisen deles ut hvert år på Styrke-konferansen og er et av høydepunktene. Prisen deles ut til personer, klubber eller organisasjon som har utmerket seg i arbeidet med organisering.
– Det trenger ikke nødvendigvis være den, eller de, som har rekruttert flest nye medlemmer. Det kan være den som har bare rekruttert en, men har brukt et helt år til å overtale den siste bastante kollega til å endelig bli med i fagforeningen. De som har klart å danne et klubb og begynt å kjempe for sine medarbeider mot en fiendtlig innstilt bedrift og vanskelig forhold. Eller det kan være en ny gruppe som ikke tidligere ha vært organisert har begynt med det, forklarer Stokka.